Petra Schmitz: “Wees de escalatie van het probleem voor!”

Petra Schmitz (1972) heeft brede werkervaring op zowel uitvoerend, beleidsmatig en strategische niveau: zoals wijkbeheerder bij de gemeente Nijmegen, Europees Subsidie Adviseur bij de gemeente ’s-Hertogenbosch en projectleider planning en control binnen een softwarebedrijf in Washington DC.

In deze verschillende functies heeft zij ervaren dat mensen conflicten vaak niet aangaan en laten ‘over waaien’, terwijl het aangaan van een meningsverschil verhelderend kan werken, de lucht kan klaren en voor alle partijen ruimte biedt om verder samen te gaan. Dat heeft haar gemotiveerd om zich te specialiseren in conflictbemiddeling om mensen te helpen bij het bespreekbaar maken van hun conflict en het zoeken van oplossingen.

Petra houdt van een open en respectvolle communicatie, is praktisch, direct doch vriendelijk en toekomstgericht.

Petra is naast registermediator in overheidsconflicten ook familie- en echtscheidingsmediator. Verder bemiddelt zij tussen buren als vrijwillige buurtbemiddelaar in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast is zij werkzaam als assistent-duikinstructeur waar zij regelmatig te maken heeft met cursisten onder stress. Petra is tevens bestuurslid van de BeagleClub Nederland.

Petra neemt deel aan de Mediatorkring vanuit haar eigen mediationpraktijk Aliento-mediation.

Terug